Ungern

Familjens semester detta året gick till Ungern. Vi bilade ner och det gick jätte bra med barnen. Vi tog båt från Trelleborg till Rostock och sedan bilade vi ner till Berlin, där vi stannade och tog en övernattning och detta gjorde vi även på hemresan.

Vi hade bokat in oss på en camping i stuga. Stuga med två sovrum, toalett och dusch.

stugan

Första dagen vi var i Ungern så regnade det och då fick vi tips om grottor som fanns vid en stad som heter Talpolca. Då trodde vi att grottorna fanns utanför staden, men det visade sig att grottorn var under staden. Först gick vi på en rundvandring där guiden berättade om grottorna och sedan fick man paddla nere i grottorna.

Elin grottaAnton grotta

Man kunde så klart äta glass där också.
grottstaden

De andra dagarna blev bättre sen och det varvade vi med massa bad och lite utflykter. På campingen kunde man både bada i pool eller i Balatonsjön.
bad
balatonsjn

En dag åkte vi till Budapest och då gjorde vi det som turister gör där. Vi var bland annat på Stottshöjden.
slottshjden

slottshjden 2

kyrka budapest

Elin fick även testa på att ha en fågel på sin arm.
Elin fgel

Från Slottshöjden så ser man ner på deras parlament, en stor och mäktig byggnad. Budapest har många fina broar som går mellan Buda och Pest.
bro budapest

Dagen i Budapest avslutades såklart på ett bad.

En annan dag besökte vi en ruin som inte låg så långt ifrån vår camping.
ruin

ruin 3

ruin 2

Stockholm!

Förra helgen var jag i Stockholm tillsammans med karin, Ika och Åsa på en scrapp och pärlträff för 1000 personer. Vilken upplevelse så nu är man anmäld till nästa års träff också.

Resan började redan på fredagmorgon, då vi skulle ta tåget till Stockholm. När man ser bilden med bilen på så skulle man tro att vi skulle vara borta hur länge som helst.

packningw

När vi kom upp med tåget tog vi oss till lägeneheten som vi skulle bo i. Åt lunch och sen gick vi till gamlastan och tittade runt och fikade
fikaw

På lördagen var det äntligen tid för träffen som vi har väntat på i evighet. Här står vi i tunnelbanan och väntar.
påvägw

globen1w

Här vi kommit in i Annexet och intagit några platser.
träff1w

En vy över Annexet
träff2w

Helgen gick för fort. Jag fick gjort 11 sidor till mitt minialbum som handlar om när vi var på mallorca. En sak som är säkert att jag vet inte när jag skrattade så mycket som jag gjorde dessa dagar.